Energising the Future

Vormgeven van een boek "Over Nederland als energieknooppunt voor Noordwest-Europa met betrekking tot productie, handel, infrastructuur, research en innovatie."

Omvangrijke klus; met opmaak van typografie, fotografie, informatieve teksten en veel grafieken en kolommen. De uitdaging zat onder andere in de diversiteit van de content. Om de lezer 'erbij te houden' koos ik voor een opmaak waarin er veel ruimte voor fotografie was, gekoppeld aan een 'ritme' in pagina spreads. De kaders zorgen voor een vrij letterlijke manier om cijfers en diagrammen gestructureerd aan te kunnen bieden.

Omdat het een 'Hollands' product zou zijn (in opdracht van de Rijksoverheid) koos ik voor een Hollands beeld, met het idee van die kenmerkende luchten van Oud Hollandse meesters. Lage horizonnen, veel 'ruimte' en het liefst ook nog wolken partijen. Geen makkelijke lijst, maar Paul vulde het prachtig in.

Een fraaie klus, met een sterke samenwerking tussen Cees Brinkhuizen (o.a. verantwoordelijk voor teksten en project management) en Paul Tolenaar tekende voor de fotografie.

De pdf is te downloaden bij de Rijksoverheid.Klus met energie

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/rapporten/2008/03/01/Energising+the+future+Nederlandstalig.html


Beter bekijken? Klik op de afbeeldingen hieronder.